Power Reading PROFESSIONAL

POWER READING PROFESSIONAL; hitro branje je poslovna veščina, ki sodi v sklop vsebin učinkovitega upravljanja s časom. Ključna konkurenčna prednost v današnjem času je sposobnost hitrejše obdelave podatkov in sposobnost, da čim prej izluščimo bistvo. Hitro branje je prvi korak do učinkovitega predelovanja gradiv ter boljšega razumevanja in pomnjenja prebranega.

Tehnike hitrega branja so primerne predvsem za branje strokovne literature. Drži pa, da ob usvojitvi hitrega branja avtomatično povečate hitrost klasičnega branja. Tečaj je namenjen vsem, ki se dnevno srečujejo s strokovno dokumentacijo in literaturo – zakonodajo, navodili, pravilniki, članki, poročili, e-pošto, ter tistim, ki se dodatno izobražujejo ob delu ali pa samo želijo izboljšati hitrost branja.

Branje strokovne literature

Pri hitrem branju boste zaradi posebnih tehnik za izboljšanje zbranosti, izostritev spomina in dojemanja povečali svoje delovne in študijske zmogljivosti. Pomembni pri branju strokovne literature sta preglednost in sposobnost umestitve pridobljenih informacij v prakso oziroma v naše že obstoječe znanje in poznavanje posamezne tematike.

Kaj pridobim z udeležbo na tečaju

  • Povečam hitrost branja;
  • Izboljšam razumevanje in pomnjenje prebranega;
  • Naučim se izboljšati svojo osredotočenost in učinkovitost;
  • Ugotovim, kakšen način sprejemanja podatkov mi najbolj ustreza;
  • Naučim se, kako strukturirano in učinkovito pregledati, izbrati in prebrati strokovna besedila;
  • Seznanim se s hitrim branjem na zaslonu.

Recimo, da ste povprečno hiter bralec, torej preberete povprečno 0,6 strani na minuto, kar pomeni, da potrebujete za 100 strani (srednje zahtevnega besedila) 3 ure in 10 minut (neprekinjenega branja).

Če pospešite svoje branje za 1-krat, prepolovite čas, ki ga potrebujete za branje. Če ga pospešite za 2-krat, enak tekst preberete v eni uri.

Trajanje, potek in kotizacija: tečaj obsega 16 andragoških ur, natančne urnike si lahko ogledate pri posameznem razpisanem terminu.  Kotizacija je 197,00 € .

Tečaj hitrega branja “Power reading” ima pozitivno mnenje Zavoda RS za šolstvo.

TERMINI za Power Reading PROFESSIONAL