Izjave udeležencev

Peter Macuh

Odličen seminar. Zelo dobro zamišljeno in izpeljano. Dobri predlogi za sproščanje. Učiteljica pozorno spremlja situacijo in reagira, ko opazi, da kdo tava. Metoda je tako drugačna od klasičnega branja , da je dobro, da tečaj traja par dni, zato, da se prebije stare vzorca. Verjamem, da bom z redno vadbo lahko ogromno prebral in razumel. Zelo sem zadovoljen.

 

Tjaša Dimčič

Se splača, ker ti vzpodbudi tvoje čutne zaznave, da delujejo hitreje. Zahteva pa veliko zbranosti in s tem tudi energije.

 

Anja Pavlin

Da sem »spregledala« sem porabila skoraj 5 dni, po tem se je krivulja razumevanja približevala eksponentni enačbi. Tudi nekaj kriz se je pojavilo med samim procesom, ki pa se jih z različnimi tehnikami lahko otresemo . Iz seminarja odhajam navdušena in polna zagona za branje, kar se mi zdi pa tudi izredno pomembno.

 

Špela kos

Seminarjem sem zelo zadovoljna. Všeč mi je , ker traja 6 dni (dalj od ostalih podobnih seminarjev), saj sem po dveh dneh mislila, da to ni zame in tehnike ne bom nikoli uporabila. Če bi se seminar končal konec vikenda verjetno nikoli več nebi brala s tehniko hitrega branja, ker pa so sledili še trije dnevi sem se odločila, da vztrajam do konca. Sedaj sem zelo zadovoljna, da nisem obupala. Seminar je zelo zanimiva izkušnja, hkrati pa zelo koristen, saj verjamem, da mi bo v življenju precej prav prišlo, če bom lahko hitro brala.

 

Irena Macuh

Nad seminarjem sem zelo navdušena. Pomeni mi veliko spodbuda za osebni razvoj. Zame je bila to posebna osvežitev v vsakodnevni življenjski rutini. Navdušuje me tenkočuten in pretanjen odnos predavateljice Sonje do nas tečajnikov.

 

Helena Jurič

Seminar je zelo poučen. Res, da bo potrebno veliko vaje, vendar  so dobri občutki, ko vidiš, da lahko hitreje bereš in dosti razumeš. Je pa res, da se zelo razbremeniš od drugih stvari, ki se dogajajo čez dan in je super. Vzdušje je odlično. Super seminar.

 

Suzana Flegar

Seminar je presegel moja pričakovanja; kljub razlagam naših študentov sem si mislila, da verjetno ni možno v tako kratkem času tako pospešiti branja. Predavateljica je odlično vodila seminar. Vzdušje je bilo ves čas sproščeno, rezultati so seveda temu primerni – navdušujoči. Vse pohvale za organizacijo in vodenje.

 

Sara Terčon

Moji občutki po končanem seminarju so zelo pozitivni. Zadovoljna sem s svojim napredkom , zdi se mi da lahko še dodatno napredujem. Na seminarju sem dobila poleg osvojene veščine hitrega branja tudi druge koristne informacije . Všeč mi je pristop. Seminar sem in bom priporočila prijateljem, znancem … Seminar je izpolnil moja pričakovanja. Zelo zadovoljna sem s pedagoškim pristopom.

 

Hana Godina

Sem zelo zadovoljna in mislim, da mi bo hitro branje pomagalo v vsakodnevnem življenju in pri učenju. Z vsakim dnem je bilo vzdušje bolj sproščeno in bolje nam je šlo.

Na seminarju lahko z motivacijo dosežeš v petih dneh cilje, ki so se mi prvi dan zdeli nedosegljivi. Navdušen sem nad razultatom!                                  Sprva sem se prijavil zgolj zaradi točk, na koncu pa je bila to daleč najbolj koristna delavnica.

Jure Hodnik, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Seminar se mi je zdel kar vredu. Bolj kot samo branje sem mi je dopadla interakcija med predavateljico in sodelujočih, ter življenske nasvete, ki smo jih dobili oz. smo se jih naučili.

Pauoli Bukleski, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Dober seminar, pomagal pri hitrosti. Je kar naporno, zato je bolje, če je človek spočit. V praksi bom tehnike hitrega branja gotovo uporabljal in hitrost nadgrajeval.

Miha Andrejčić, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Seminar se mi je zdel zelo koristen in poučen. Zanimivo je bilo delati teste, saj smo s tem dobili sliko v naše učenje, delovanje. Seznanila sem se s tehniko sproščanja in fokusiranjem, za katere prej nisem vedela in mi bodo v bodoče zelo koristile, prav tako delanje miselnih vzorcev. Menim, da bi delavnica morala biti obvezna za vse bralce.

Petra Dragovan, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Zame  je bil seminar zelo zanimiv. Brala sem veliko člankov in knjig, bom uporabljala tehnike hitrega branja v študiju. To je bilo super za treniranje mojih možganov 🙂 Hvala!

Anna Lipatova, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Super izkušnja, poudarek na praksi, da se lahko čim več naučimo in se izboljšamo v hitrem branju. Tako tudi največ odnesemo od seminarja. Občutek zadnji dan delavnice je res dober, ko vidiš rezultate, koliko si dosegel v samo enem tednu.

Nina Podboj, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Spoznal sem tehnike, o katerih prej nisem razmišljal, upam da mi bodo koristile pri zaključku študija. Bil sem skeptičen glede razumevanja pri hitrem branju, z dobrim fokusom je tudi to mogoče.

Žan Pirc, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Zelo zanimiv, dobra predavateljica, ki ima veliko praktičnih izkušenj.

Ajda Jugovec, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Prvotno mnenje je bilo, to moram narediti. Zato sem prišel z takim odnosom, tudi na seminar. Zaradi načina predstavitve s strani gospe Sonje Peklenik, ki zna spodbuditi zanimanje, sem spremenil svoje mnenje. Menim, da zna biti zadeva zelo uporabna.

Žiga Sepohar Debeljak, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Preseglo je moja pričakovanja. Zelo uporabno znanje. Na začetku sem pričakoval praktično nič, vendar me je delavnica presenetila in sem od nje dejansko veliko odnesel.

Luka T., Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Seminarji so bili zelo zanimivi, sproščeni in koristni. Takšnjih seminarjev, bi moralo biti več.

Domen P., Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Jaz sem bil že od nekdaj zelo počasen bralec in skeptičen glede hitrosti branja in nasploh učenja. Tečaj me je naučil veliko tehnik, ki so mi pripomogle pri 4x povečanju hutrosti. Zelo pomembno za mojo motivacijo pa je vplivala predavateljica, z njenim prijaznim in energičnim pristopom, ki je kljub obilici šal znala tudi resno kregati udeležence, če nismo delali dobro.

Aleksander Cvijić, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Zanimiv in kvalitetno izpeljan seminar, je celo nekoliko presegel moja pričakovanja. Na novo pridobljene in osvojene tehnike branja, bom z veseljem uporabljala še naprej pri vsakodnevnem branju.

Tjaša Sajko, Ekonomska fakulteta Ljubljana

 

Glede seminarja sem bila skeptična do konca. Imela sem strah, da izgubljam vsebino s hitrim branjem. Na koncu sem prišla do ugotovitve, da mnogo hitreje berem in si več zapomnim, kot prvi dan. Ni važno po kateri metodi bereš, važen je razultat.

Mateja Samida, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Seminar Power reading je po mojem mnenju najbolj koristna delavnica, saj v današnjem tempu in pri ogromni količini podatkov, moraš vedeti, kako pridobiti pravo informacijo v zelo kratkem času oz. kako se hitro naučiti novo snov. Seminar je bil odličen, prav tako izvajalka ga. Sonja, in ga priporočam prav vsakemu.

Marina Panič, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Prvi dan je bi res težak. Vsi smo gledali v predavateljico kot »biki v nova vrata«. Nismo verjeli, da je lahko to mogoče.  Uf,  zame je bil prvi dan nočna mora. »Knjige, sovražim branje!«, še posebej, ker mi gre res počasi. mislila sem, da to ni mogoče. In je prišel zadnji dan. Moje branje se je res pohitrilo. Tehnike delujejo, čeprav smo vsi mislili, da je to lari fari. Iz srca priporočam, še posebej disleksikom, odprel se vam bo nov svet.

Silva Pečarič, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Menim, da seminar hitrega branja veliko pripomore k razvoju bralne veščine v smislu hitrosti in razumevanju prebranega, poda in te seznani s koristnimi nasveti za učenje oz. usvajanje in spoznavanje tehnik učenja, ki je najbolj ustrezna za posameznika, ogromen doprinos pa vidim tudi v tem, da te nauči oz. pomaga narediti korak v smeri razvoja sposobnosti fokusiranja na zadano nalogo, kar ultimativno pozitivno vpliva na soočenje z vsako situacijo v življenju.

Klemen Miler, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Pri sami prijavi na dogodek sem bil sprva nekoliko skeptičen oz. sem imel določene pomisleke o učinkovitosti seminarja. Vse pohvala predavateljici, ki je seminar na humoren a profesionalen način pripeljala do konca. V 30-ih urah seminarja sem pridobil veliko znanja o tehnikah in filozofiji hitrega branja, ki upam, da ga bom z nadaljnjo vajo še dodatno nadgradil.

Blaž Guberac, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Nikoli nisem rada brala; vedno sem si želela brati, pa nekako nisem našla načina, kako se osredotočiti na knjigo in jo do konca prebrati (s poudarkom, da vem kaj sem brala). Seminar mi je dal znanje, kako veščino branja natreniram do te mere, da mi bo v veselje in zabavo brati. Končno lahko rečem, da mi je branje v veselje. Hvala.

Kristina Pangas, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Seminar se mi je zdel izredno koristen. Napredek pri branju, pa tudi razumevanje je bil viden že po dobrem dnevu. Gospa Sonja Peklenik je odlična predavateljica, ki ji je uspelo pridobiti našo pozornost, ter nas motivirati. Seminar hitrega branja sem že priporočila prijateljem, saj me je res navdušil. Čeprav smo bili po 5 intenzivnih dnevih precej izmučeni, smo od seminarja veliko odnesli.

Maruša Mikeln, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Seminar je zelo uporaben in koristen saj ponavadi ne razmišljaš kako brati, ker imaš že stare navade. Seminar ti ponudi nove metode hitrejšega branja ter celoten postopek kako gradivo s čim manj truda in časa predelati.

Jernej Simič, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Na seminarju sem izvedela veliko koristnih stvari, ki mi bodo pomagale pri lažjem učenju. Vendar, če hitrega branja in celotne priprave ne bom trenirala lahko le pozabim na izkušnjo. Pri učenju mi bo to pomagala saj vem, da sem do sedaj s tem znanjem sposobna prebrati študijsko gradivo večkrat in pri tem povzeti le bistvo, ki se ga rabim naučiti. Delavnica je super in vsekakor namenjena vsem, ki jim je učenje iz velikih knjig muka.

Mojca Štante, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Občutki po vsakem dnevu seminarja so pozitivni. Dni, ko ti gre slabše ni veliko saj je motivacija velika. Težko je začeti in razumeti, kaj točno je potrebno početi med hitrim branjem. Po nekaj urah lahko vsak najde svoj stil hitrega branja in ga nato skozi seminar izboljšuje. Napredek je hiter do še 1 krat ali 2 krat hitrejšega branja.

Marko Tomažin, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Seminar je odličen! Priporočila bi ga prav vsem, prijateljem, družini (ja tudi moji 85 let stari babici – njej še posebej za urjenje možganov) in sodelavcem. Po 5-ih urah sedenja in branja so tako možgani kot telo izmučeni, vendar se splača. V praksi upam in ne dvomim, da mi bo hitro branje pomagalo pri hitrejšem pomnjenju in učenju. Predvsem bi rada pohvalila nosilko delavnice, ki nam je popoldneve lepšala s svojimi nasveti in anekdotami o »fuzbalerjih«. Hvala EF, da sem lahko obiskovala to delavnico in od nje odnesla kar se je le dalo.

Laura Sešek, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Jaz osebno zelo nerada berem saj mi gre branje zelo počasi. Tako, da sem se odločila za tovrstni seminar in ni mi žal. Dobila sem voljo in željo po branju, saj mi gre sedaj veliko hitreje, ne izgubljam fokusa in ne rabim več ne vem koliko ur, da preberem 100 strani knjige.

Tjaša Pavlič, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

 

Čeprav sem bil na začetku skeptičen je seminar na koncu izpadel kot stvar, kjer sem se naučil nekaj novega. Vedno sem si želel izboljšati hitrost branja in ta seminar je bil tisto kar sem potreboval. Dobil sem teoretično osnovo o hitrem branju in zdaj ve kaj moram delati v prihodnosti, da bom postal še hitrejši bralec.

Igor Jončevski, Ekonomska fakulteta v Ljubljani