Vodenje iz sredine

98 % VODENJA IZHAJA IZ SREDINE.

Na poslovni poti delamo razvojne korake. Tako prevzemamo določene poslovne zadolžitve, samostojne projekte in odgovornost za delo sodelavcev, postajamo vodja na različnih nivojih. Vseeno je ali smo vodja sami sebi, vedno sodelujemo z nekom.

Najpogosteje pa smo del srednjega managmenta.

Kaj to pomeni?

Da smo vodja z odgovornostmi, kompetencami nimamo pa možnosti odločanja o vsebini projektov oz pomembnih poslovnih usmeritvah. Torej nimamo možnosti odločanja imamo pa odgovornost, da realiziramo zastavljene cilje.

Eno od najpogostejših zmotnih prepričanj je, da vodenje prihaja zgolj iz položaja oz naziva, ki ga imate. Ne potrebujete vodilnega položaja na vrhu, da bi lahko uspešno vodili ter realizirali svoje cilje. Funkcija vodenja zahteva izjemno prilagodljivost, vztrajnost, poznavanje človeških potreb. Poudarek je na prevzemanju odgovornosti, učinkovitem delegiranju ter motiviranju.

Izvedeli boste zakaj vam položaj ne zagotavlja avtoritete. Zakaj vam brez vpliva ne uspe realizirati in uveljaviti svojih idej. Pogledali bomo najpogostejše mite o vodilnem položaju in vplivu. Seznanili se boste z osnovnimi orodji kako razvijati svoj vpliv iz katerekoli pozicije znotraj organizacije. Vodenje v vse smeri od nas zahteva, da se naučimo različne sklope vodstvenih spretnosti in veščin.

TERMINI za poslovni seminar Vodenje iz sredine