Tečaji hitrega branja “Power Reading”

STUDY
PROFESSIONAL
JUNIOR

Obveščamo vas, da do nadaljnjega, vsi naši tečaji potekajo v skladu z zahtevami PCT v hibridni obliki (v živo ali/in on line).  Za on line udeležbo na tečaju potrebujete računalnik s kamero in/ali telefon, priporočljive so slušalke. Gradiva vam pošljemo na vaš elektronski naslov pred začetkom tečaja. V primeru, da nimate možnosti, da bi gradiva natisnili, nam to pravočasno sporočite in poslali vam jih bomo po pošti.

Morda se tudi vam zdi, da se težko osredotočite, da bi si lahko zapomnili več, med branjem ne sledite temu, kar berete, berete prepočasi, po tekstu se vračate in ponovno berete isti tekst?

Poznavanje samo enega načina branja je tako kot, da bi po vseh cestah vozili z isto hitrostjo in na enak način. Vsi, ki vozite dobro veste, da se način vožnje spreminja in prilagaja poti, pogojem, sposobnostim, … Enako je z branjem. Različne tekste, beremo različno, zato je dobro poznati in znati različne tehnike branja. Predstavljajte si, da po avtocesti vozite med 40 in 60 km/h, ker ste navajeni samo na mestno vožnjo. Tudi, če boste vedno vozili med 40 in 60 km/h boste prišli kamor ste namenjeni, samo ne pritožujte se, ker vas drugi prehitevajo.

Namenjen je vsem, ki so aktivno vključeni v izobraževalni proces (učencem višjih razredov, dijakom, rednim študentom in študentom ob delu). Poudarek je na osvojitvi tehnik hitrega branja ter uporabi le teh v procesu učenja …

Primeren je za vse, ki se dodatno izobražujejo ob delu ali pa samo želijo izboljšati hitrost branja. Sodi v sklop poslovnih vsebin »Upravljanje s časom« in je namenjen vsem, ki se dnevno srečujejo s strokovno dokumentacijo in literaturo – zakoni, članki, poročila, e-pošta.

Tečaj hitrega branja za udeležence v starosti od 9 do dopolnjenih 12 let. Komu je tečaj namenjen? Tako tistim, ki radi berejo kot tistim, ki imajo težave z branjem, ne marajo brati ali/in so počasni bralci. Aktivnim otrokom, ki imajo poleg šole še druge dejavnosti…

Zakaj je dobro za nas, da poznamo različne tehnike branja?

»Bralno pismen človek je sposoben fleksibilno uporabljati različne tehnike branja glede na vrsto bralnega gradiva in cilj branja.« (S.Pečjak in A.Gradišar, Bralne učne strategije, 2012 Zavod RS za šolstvo Ljubljana);

»Raznovrstna gradiva zahtevajo poznavanje in uporabo različnih bralnih strategij, vse z namenom hitrejšega doseganja bralnega cilja« (S.Pečjak, Psihološki vidiki bralne pismenosti, 2010 Ljubljana)

BREZPLAČNI VODENI TRENINGI vsak ČETRTEK od 18.00 do 20.00 ure.
Namenjeni so udeležencem naših tečajev hitrega branja Power reading.
Potrebna predhodna prijava na kratos@kratos.si